Wie zijn wij?

Over Performance People
 
Wij zijn Performance People. Drie partners en een groot netwerk van associates en specialisten. Ervaren, door de wol geverfde ontwikkelaars, met minimaal 15 jaar fulltime ervaring in advies, coaching en training. We hebben allemaal minimaal één specifieke expertise bovenop de generieke ervaring. U krijgt dus altijd alleen maar seniors met een interactieve en actiegerichte stijl in uw traject. Dat garandeert impact.

Onze kerncompetitie? Strategie uitvoering. Teams en organisaties in beweging brengen door mensen in hun kracht te zetten. Plezier & prestatie gaan bij ons hand in hand. Hoe is dat bij u?

Mensen functioneren het best en zijn het gelukkigst wanneer er een beroep op hun talent wordt gedaan. Het helpen ontdekken, uitpakken en optimaal laten renderen van dit talent is onze passie. In onze werkwijze herkent u de principes waar wij voor staan.

In onze werkwijze staat gedeeld eigenaarschap centraal. We zijn graag co-designers van een ontwikkelingsproces. Voor duurzaam resultaat moet de eindverantwoordelijkheid immers altijd bij u blijven. Dat merkt u in onze manier van werken. We maken zin en energie los om te bewegen en ontwikkelen, reiken tools aan om dat in goede banen te geleiden en werken gericht naar een doel. Om dan heel tevreden weer los te laten. Hoe eerder hoe beter.

Partner

André Vegter (Apeldoorn)

Ondernemerschap, ontwikkeling, groei, vriendschap, plezier en prestaties zijn de drijfveren voor André binnen Performance People. Levenshouding: doe de dingen die belangrijk zijn en blijf genieten. Studeerde HR en Bedrijfskunde.

Deze richtingen zijn in zijn hele werkzame leven de rode draad: de mensen en de organisatie. En: samen tot prestaties komen. Werkte in de retail, uitzend- en detacheringsbranche, training en consultancy: onder meer bij Krauthammer International, doceerde organisatiekunde aan een hogeschool en is als Associé verbonden aan adviesbureau Berenschot.

Ervaren in : organisatieadvies, (boardroom)coaching, training.

Motto: “Kunnen delen is het mooiste dat je kan ontvangen.”

Partner

Marijn Gijsbers (Rotterdam)

Marijn (1969) studeerde bedrijfskunde aan de EUR en verdiende zijn sporen in het bank- en verzekeringswezen bij Aegon en Fortis. Hij leerde het trainingsvak kennen bij Human Synergistics en beheersen bij Krauthammer International.

Zijn drijfveren? Helpen ontdekken en uitpakken van talent en passie. Ontmoette zijn vrouw halverwege een fietstocht van 8000 km door Zuid Amerika. Richtte in 2007 de stichting “cadena de talentos” (keten van talent) op: een platform voor jonge talenten in de sloppenwijken van Lima, Peru, om hun talenten te ontwikkelen en in te zetten voor betere leefomgeving.

Een energiek motivator en gecertificeerd assessor voor Success Insights, Realdrives, The Presencing Institute en Lencioni’s 5 behaviors of a cohesive team (Wiley) is hij altijd leergierig op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Hij heeft een strategisch talent, brengt complexe situaties terug naar hun essentie en heeft een scherp oog voor individuele talenten en hoe deze het best in een specifieke context tot hun recht komen. Recent verdiepte hij zich in de fysieke aspecten van o.a. burn out en stress en werd en passant orthomoleculair therapeut en PNI (psycho neuro immunologie) therapeut.

Zijn ervaring, kennis en talenten komen uitstekend tot hun recht in het begeleiden van veranderingstrajecten en de ontwikkeling van professionals, in teamverband maar vooral ook op individuele basis. In het PP gezelschap vervult hij vaak de rol van projectmanager en dagvoorzitter. Hij wordt gewaardeerd om zijn inlevingsvermogen én zijn directheid.

Motto: “Talent gaat pas voor je werken als je het een groter doel kunt laten dienen.”

Partner

Robert Schenk (Dordrecht)

Robert (1968) studeerde Technisch Bedrijfskunde aan de TUE. Na verkoop en productmanagement-functies in de IT en automotive sector ging hij een half jaar op wereldreis.

Daarna leerde Robert het adviesvak bij Ernst & Young. En realiseerde zich dat echte verbeteringen mensenwerk zijn. Reden het trainersvak in te stappen bij Krauthammer. Daar combineerde hij als ‘hybrid’ zijn inhoudelijke advieskennis (“kenniskoffer”) met trainingsvaardigheden bij het begeleiden van internationale verandertrajecten.

Ervaring met groot aantal tools als Covey 7/8 Habits, The Leadership Challenge, Team-EQ, High-Performance Organization, Lean, Spin Selling, Strengthsfinder, DISC en gecertificeerd voor Lencioni’s 5 behaviors of a cohesive team (Wiley). Maar: “a fool with a tool is still a fool”, daarom is hij meer geïnteresseerd in ùw uitdagingen.

Als bruggenbouwer is zijn drijfveer het verbinden van persoonlijke ontwikkeling met organisatieontwikkeling.

Motto: Leef met vlag en wimpel, maar hou het simpel.

Associate

Peter van Eeuwijk (Dordrecht)

Peter gooit stenen in de vijver van leiders. Hij laat zich (als bedrijfseconoom en gedragsdeskundige) inspireren door de Bijbel en gebruikt de interactie tussen Mozes en Jethro (schoonvader van Mozes een eerste organisatieadviseur) als inspiratiebron voor zijn advies-, training- en coachingspraktijk. Zijn impact komt voort uit de combinatie van deze drie.

Peter houdt niet van omwegen, is direct, resultaatgericht, transparant, maar ook gevoelig, ontwapenend en opgewekt. Hij vraagt door: Waar ben jij aan verslaafd? Wij houd jij hier voor de gek? Hij werkt vooral met ondernemers, bestuurders en professionals met een christelijke levensovertuiging, maar gooit (als je ervoor open staat, en hij tijd heeft) met plezier stenen in andere vijvers.

Zijn DISC-profiel is: D middel, I hoog, S middel, C laag. Titel: ‘inspirerende motivator’. Dat klopt wel aardig. Verder is hij gewoon mens onder de mensen, zonder poeha. Kwetsbaar en feilbaar, nuchter dat ook.

Associate

Marjo Korrel (Eindhoven)

Marjo is al meer dan 30 jaar actief als coach en veranderkundige. Ze schreef diverse publicaties over het onderwerp en leidde honderden leidinggevenden, coaches en trainers op.

Voor mensen die WEL willen veranderen en daar hulp bij accepteren, maar NIET op therapie zitten te wachten, heeft Marjo psychotherapeutische ‘best practices’ vertaald in een werkwijze die aansluit bij de vergader, maar ook huis-, tuin- en keukentafel. Een aanpak die helpt om veranderingen van binnenuit te faciliteren, steunen en te onderzoeken Daarmee helpt ze mensen om bruggen te bouwen tussen hoofd en hart, zichzelf en de ander, denken en doen, leven en werken en tussen praktisch organiseren en zinvol bijdragen aan de wereld om ons heen.

Motto: In elke vraag en in elk probleem zijn de antwoorden en oplossingen al aanwezig!

Associate

Jeroen van Vliet
(Den Haag)

Op het snijvlak van hoe een organisatie zich ontwikkelt, en hoe een persoon groeit, doet Jeroen zijn werk. Zijn loopbaan begon hij bij een executive search bureau, om vervolgens het trainersvak te leren bij Krauthammer International.

“Wat mij fascineert is hoe de waarden die een organisatie nastreeft, tot uitdrukking komen in het gedrag van de mensen in die organisatie. Werk met één van ons samen en je zult hier meer grip op krijgen.” Waarden die voor hem zelf belangrijk zijn: ontwikkeling, vrijheid en verantwoordelijkheid.

Jeroen studeerde culturele studies aan de Universiteit van Amsterdam, en rondde recent een opleiding Verandermanagement aan de VU af. In zijn vrije tijd maakt hij trektochten door Scandinavië, loopt hij marathons en kookt hij voor familie en vrienden.

Motto: “De finish wordt nog mooier, als je ook van het parcours kunt genieten”

Wat typeert onze werkwijze?

 

Persoonlijk

Wij geloven niet in anoniem massaal. Wel in persoonlijk. We zetten graag onze handtekening onder ons werk, en stimuleren anderen dat ook te doen.

Interactief & Activerend

Action Learning, van praten naar doen. Liever confronterend dan onduidelijk. Plannen op 1A4. Simpel, visueel, overzichtelijk. ‘Agile‘ bijsturen. Mensen betrekken. Van monoloog of dovemansgesprek naar dialoog. Wij hebben graag plezier in ons werk. U toch ook?

Maatwerk & Co-Design

Onze jarenlange ervaring en ‘best practices‘ maken geen impact als ze niet aansluiten op úw realiteit. Samen met u nemen wij de verantwoordelijkheid goed passend maatwerk te leveren. Wat we ontwikkelen is gericht op het resultaat dat u wilt neerzetten.

Impact

Wij springen samen met u in het diepe. Van high impact trainings- coachings- en workshopsessies om uw team weer op scherp te zetten tot eerlijke gesprekken in de vergaderzaal en bij de koffieautomaat.

Waar werken wij?

Wij werken waar u werkt
 

Stockholm

London

Paris

Brussels

Luxemburg

Vienna

Paramaribo

New York

Shanghai

Chicago

Lima

Singapore

Bangkok

Antwerp

Serjewo

Budpest

Prague

Göteborg