Selecteer een pagina

Inspirerend, Coachend Leiderschap

 

 

Leiding geven aan professionals en teams
die groeien naar zelfsturing

De leider van vandaag is een kampioen in delegeren. Niet van wat hij zelf niet leuk vindt, maar van wat anderen graag doen of willen ontwikkelen. Hij creëert de voorwaarden waarin anderen kunnen groeien. Hij helpt ze ontdekken dat meer konden dan ze dachten. Hij heeft oog voor talent en helpt dat te vertalen naar de werkomgeving. Ziet mogelijkheden. En geeft duidelijk richting en kaders, maar bepaalt niet hoe werk gedaan moet worden. Dat kan de professional van vandaag heel goed zelf.

Leiderschapsprogramma’s

De leiderschapsprogramma’s van Performance-People starten bij zelf-kennis en zelf-bewustzijn. Hoe kun je anderen leiden als je zelf niet weet waar je heen wilt? Hoe kunnen anderen je kennen als je jezelf niet kent? Daarbij hebben we beschikking over diverse tools (o.a. Kernkwaliteiten, DiSC, Strengthsfinder),  competentiemodellen en leiderschapsstijlen (o.a. Situationeel Leiderschap, The Leadership Challenge, Extraordinary Leadership, True North). Belangrijker dan modellen is jullie ambitie en uitgangssituatie. Daarom zijn we buitengewoon praktijkgericht. Reflectie is belangrijk, maar we eindigen altijd met de voeten stevig op de grond.

Desgewenst maken we gebruik van ‘lean’ of ‘agile’ methodieken of zetten we bijvoorbeeld onze associates in u via een ‘battlefield tour’ kennis te laten maken met hoe dat tegenwoordig bij de strijdkrachten wordt gedaan. Er zijn talloze mogelijkheden om het juiste maatwerk voor uw situatie samen te stellen.

Inspirerend Leiderschap

Een terugkerend thema is de impact van onze stijl van leiden op onze omgeving. Command and control houd mensen klein en controleerbaar, waar we binnen onze filosofie vooral op zoek zijn naar het stimuleren van onderschap, talent en engagement om tot volle wasdom te komen.

Het Nieuwe Leiderschap

 

Een inspirerend gesprek over nieuw leiderschap? Een aanbod op maat?