Wie zijn wij?

Over Performance People
 

Wij zijn Performance People. Drie partners en een groot netwerk van associates en specialisten. Ervaren, door de wol geverfde ontwikkelaars, met minimaal 20 jaar fulltime ervaring in ontwikkelingstrajecten. Onze interactieve en actiegerichte stijl zorgt voor impact.

 

Onze kerncompetitie? Strategie uitvoering. Dat doen we door met je mensen kijken naar wat er daadwerkelijk gebeurt als ze met elkaar aan het werk zijn: cultuur, leiderschap en werkwijze. We zijn bij teveel organisaties geweest waar werd gedacht dat een nieuwe strategie en aangepaste structuur alles op kan lossen, waar als oplossing voor allerlei problemen steeds maar weer nieuwe specialisten werden aangetrokken en waar managers hun tijd verdeelden tussen vergaderen en mensen vertellen wat ze moeten doen. Wij krijgen een kick van professionals die in hun kracht zitten, die samen projecten realiseren waar ze blij van worden, die de ruimte nemen om te verbeteren en innoveren en leiders die snappen wat ‘servant leadership’ is. Ons werkplezier is empowerment door mensen in hun kracht te zetten, barrières op te ruimen en processen te vereenvoudigen. We trekken de deur pas achter ons dicht als ze het zelf kunnen en er een positieve, energieke sfeer is, waarin we echte gesprekken met elkaar kunnen voeren. Plezier & prestatie gaan bij ons hand in hand. Hoe is dat bij jou?

 

We zijn graag co-designers van een ontwikkelingsproces. Voor duurzaam resultaat moet de eindverantwoordelijkheid immers altijd bij jou blijven. Dat merk je in onze manier van werken. We maken zin en energie los om te bewegen en ontwikkelen, reiken tools aan om dat in goede banen te geleiden en werken gericht naar een doel. We zijn niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, moeilijke vragen te stellen en hebben de sensitiviteit ontwikkelt om door te vragen tot de echte oorzaken op tafel leggen, zodat we echt door kunnen pakken. Om dan heel tevreden weer los te laten. Hoe eerder hoe beter. In onze werkwijze herken je de principes waar wij voor staan.

 

Partner

André Vegter (Apeldoorn)

Ondernemerschap, ontwikkeling, groei, vriendschap, plezier en prestaties zijn de drijfveren voor André (1967) binnen Performance People. Levenshouding: doe de dingen die belangrijk zijn en blijf genieten. Studeerde HR en Bedrijfskunde.

Deze richtingen zijn in zijn hele werkzame leven de rode draad: de mensen en de organisatie. En: samen tot prestaties komen. Werkte in de retail, uitzend- en detacheringsbranche, training en consultancy: onder meer bij Krauthammer International, doceerde organisatiekunde aan een hogeschool en is als Associé verbonden aan adviesbureau Berenschot.

Ervaren in : organisatieadvies, (boardroom)coaching, training.

Partner

Robert Schenk (Dordrecht)

Robert (1968) studeerde Technisch Bedrijfskunde aan de TUE. Na verkoop en productmanagement-functies in de IT en automotive sector ging hij een half jaar op wereldreis.

Daarna leerde Robert het adviesvak bij Ernst & Young. En realiseerde zich dat echte verbeteringen mensenwerk zijn. Reden het trainersvak in te stappen bij Krauthammer. Daar combineerde hij als ‘hybrid’ zijn inhoudelijke advieskennis (“kenniskoffer”) met trainingsvaardigheden bij het begeleiden van internationale verandertrajecten.

Ervaring met een groot aantal tools als Covey’s 7/8 Habits, The Leadership Challenge, Team-EQ, High-Performance Organization, Lean, Spin Selling, Strengthsfinder, DISC en gecertificeerd voor Lencioni’s 5 behaviors of a cohesive team (Wiley). Maar: “a fool with a tool is still a fool”, daarom is hij meer geïnteresseerd in ùw uitdagingen.

Als bruggenbouwer is zijn drijfveer het verbinden van persoonlijke ontwikkeling met organisatieontwikkeling.

Partner

 Marijn Gijsbers (Rotterdam)

Marijn (1969) specialiseerde zich in de jaren 90 in ‘management van veranderingen’ tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de EUR, en verdiende zijn sporen in het bank- en verzekeringswezen bij Aegon en Fortis. Bij Human Synergistics en Krauthammer International leerde hij hoe succesvolle veranderingsprocessen altijd hand in hand gaan met individuele groei en ontwikkeling van samenwerking.

Ontmoette zijn vrouw halverwege een fietstocht van 8000 km door Zuid Amerika. Richtte in 2007 de stichting “cadena de talentos” (keten van talent) op: een platform voor jonge talenten in de sloppenwijken van Lima, Peru, om hun talenten te ontwikkelen en in te zetten voor een betere leefomgeving.

Marijn combineert leergierigheid met een strategisch talent, dat hem in staat stelt in korte tijd tot de kern te komen van complexe problemen en deze hanteerbaar te maken voor de individuen, groepen en organisaties. Hij heeft een scherp oog voor individuele talenten en hoe deze het best in een specifieke context tot hun recht komen.

Zelf komt hij het beste tot zijn recht in een (internationale) omgeving met eigenwijze professionals. Hij benoemt met een grote  glimlach de olifant in de kamer en is een interessante sparringpartner op c-level.

Associate

Peter van Eeuwijk (Dordrecht)

Peter gooit stenen in de vijver van leiders. Hij laat zich (als bedrijfseconoom en gedragsdeskundige) inspireren door de Bijbel en gebruikt de interactie tussen Mozes en Jethro (schoonvader van Mozes een eerste organisatieadviseur) als inspiratiebron voor zijn advies-, training- en coachingspraktijk. Zijn impact komt voort uit de combinatie van deze drie.

Peter houdt niet van omwegen, is direct, resultaatgericht, transparant, maar ook gevoelig, ontwapenend en opgewekt. Hij vraagt door: Waar ben jij aan verslaafd? Wij houd jij hier voor de gek? Hij werkt vooral met ondernemers, bestuurders en professionals met een christelijke levensovertuiging, maar gooit (als je ervoor open staat, en hij tijd heeft) met plezier stenen in andere vijvers.

Associate

Marjo Korrel (Eindhoven)

Marjo is al meer dan 30 jaar actief als coach en veranderkundige. Ze schreef diverse publicaties over het onderwerp en leidde honderden leidinggevenden, coaches en trainers op.

Voor mensen die WEL willen veranderen en daar hulp bij accepteren, maar NIET op therapie zitten te wachten, heeft Marjo psychotherapeutische ‘best practices’ vertaald in een werkwijze die aansluit bij de vergader, maar ook huis-, tuin- en keukentafel. Een aanpak die helpt om veranderingen van binnenuit te faciliteren, steunen en te onderzoeken Daarmee helpt ze mensen om bruggen te bouwen tussen hoofd en hart, zichzelf en de ander, denken en doen, leven en werken en tussen praktisch organiseren en zinvol bijdragen aan de wereld om ons heen.

Associate

Jeroen Boslooper
(Breda)

Jeroen heeft een passie voor militaire historie en combineert een verleden als beroepsmilitair met managementervaring in het bedrijfsleven. 

Als officier bij de luchtmobiele brigade werd Jeroen uitgezonden naar diverse brandhaarden in de wereld, waar hij de kracht en waarde van een team in optima forma heeft ervaren. Verantwoordelijk voor ‘doctrine’ is Jeroen bovendien een expert in militaire bevelvoering, wat, heel anders dan we meestal denken, een zeer effectieve manier van Agile werken met professionals behelst.

Jeroen verrijkt veranderingstrajecten door mensen mee te nemen in een militair historische context, waardoor ze anders naar hun werk gaan kijken en nieuwe oplossingen vinden voor bestaande uitdagingen.  

Wat typeert onze werkwijze?

 

Persoonlijk

Wij geloven niet in anoniem massaal. Wel in persoonlijk. We zetten graag onze handtekening onder ons werk, en stimuleren anderen dat ook te doen.

Interactief & Activerend

Action Learning, van praten naar doen. Liever confronterend dan onduidelijk. Plannen op 1A4. Simpel, visueel, overzichtelijk. ‘Agile‘ bijsturen. Mensen betrekken. Van monoloog of dovemansgesprek naar dialoog. Wij hebben graag plezier in ons werk. U toch ook?

Maatwerk & Co-Design

Onze jarenlange ervaring en ‘best practices‘ maken geen impact als ze niet aansluiten op úw realiteit. Samen met u nemen wij de verantwoordelijkheid goed passend maatwerk te leveren. Wat we ontwikkelen is gericht op het resultaat dat u wilt neerzetten.

Impact

Wij springen samen met u in het diepe. Van high impact trainings- coachings- en workshopsessies om uw team weer op scherp te zetten tot eerlijke gesprekken in de vergaderzaal en bij de koffieautomaat.

Waar werken wij?

Wij werken waar u werkt
 

Stockholm

London

Paris

Brussels

Luxemburg

Vienna

Paramaribo

New York

Shanghai

Chicago

Lima

Singapore

Bangkok

Antwerp

Serjewo

Budpest

Prague

Göteborg