Werkwijze

Hoe bereiken we duurzame resultaten?

Hoe bereik je duurzaam resultaat?

 

Iedereen die je probeert te vertellen dat je door één benadering, kunstje of idee een transformatie succesvol kunt laten verlopen slaat de plank faliekant mis. Wij helpen je de kans van slagen van je organisatie-ontwikkeling aanzienlijk te vergroten door: 

1) De principes van design thinking toe te passen bij de probleemanalyse en je veranderopdracht te challengen door naar het hele systeem te kijken (strategie, cultuur, gedrag, proces en structuur).

2) Een ‘dedicated team’ van je eigen mensen verantwoordelijk te maken voor het veranderproces. We schrijven geen lange projectplannen, maar ontwerpen met je projectteam een werkwijze, trainen ze on the job en ontwikkelen prototypes waarmee we de organisatie ingaan.  Dit team zorgt voor continue impulsen zodat er  momentum blijft én steeds kan worden bijgestuurd. 

3) De organisatie in te gaan met actieteams die on the job aan de slag gaan met gedrag, proces en slimme tools. De teams werken volgens agile principes. Als ze die onder de knie hebben, ben je wendbaar geworden en doen wij een stapje terug. Doordat jij en je mensen zelf in de lead blijven ben je straks ook zelf in staat beter nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

 Hieronder zie je een voorbeeld van onze aanpak.

voorbeeldprogramma

Heb je een specifieke vraag of behoefte voor jouw organisatie?